logo
phone logo
ToppBanner banner_luftvatten/>

Vi är specialister på luftvattenvärmepumpar

KONTAKTA OSS

Luftvattenvärmepump 

Har du ett hus med vattenburen värme? Då kan en luftvattenvärmepump vara ett smart val av uppvärmningsmetod. Genom att värmen från solen utnyttjas är det ett klimatsmart system som använder sig av ständigt förnybar energi. Solenergin blir till värme i husets alla rum och till varmvatten i kranarna. Det är en helhetslösning med snabb installation som varken kräver borrning eller grävning i trädgården, till skillnad mot berg- och jordvärme.

Billigare investering – som ändå konkurrerar med dyrare alternativ
Att köpa och investera i en luftvattenvärmepump är inte heller lika dyrt som exempelvis jord- eller bergvärme, men värmepumpen kan trots det konkurrera med de dyrare systemen i effektivitet och energisnålhet. Du kan få reda på mer om hur luftvattenvärme jämför sig med bergvärme längre ner i texten

Uppvärmningskostnaden kan minska med 50%
Beroende på vilket uppvärmningssystem som du byter från kan kostnaden för uppvärmning halveras vid byte till en luftvattenvärmepump. Luftvattenvärmepumpen klarar av att förse hela huset med värme via vattenburna element och/eller golvvärme. De minskade uppvärmningskostnaderna med luftvattenvärme gör att du snabbt får tillbaka kostnaden för investeringen.

KONTAKTFORMULÄR

Luftvattenvärmepumpar – så fungerar det
Som det går att gissa sig till av namnet så behöver en luft/vattenvärmepump både vatten och luft för att göra sitt jobb. Systemet använder sig av värmen i utomhusluften, även när det är minusgrader ute trots att det låter omvänt! Energin i utomhusluften omvandlas till värme i en kompressor och kan sedan överföras till fastighetens vattenburna värmesystem. En luftvattenvärmepump förser huset med värme och varmvatten. Jämfört med många traditionella, äldre uppvärmningssystem och äldre värmepumpar är värmepumpen energisnålare och bättre för miljön. Tack vare att den förnybara solenergin utnyttjas till uppvärmningen sparar vi på naturens resurser. Luftvattenvärme består av två delar, en som installeras på utsidan av huset och en som monteras inomhus, inte för långt från utomhusdelen för att säkerställa att effekten blir så hög som möjligt.

Anledningar till att skaffa en luftvattenvärmepump
En luftvattenvärmepump är många gånger ett smart val för kostnadsbesparing när den monteras som ett komplement till ett nuvarande vattenburet system. Det är en helhetslösning som ger både värme och varmvatten, och är snäll mot miljön och klimatet eftersom den använder solenergi. Solvärmen tar aldrig slut, och även under kalla dagar kan systemet generera värme från utomhusluften. Monteringen går snabbt och kräver ingen borrning eller grävning på tomten.

Vilka är fördelarna med luftvattenvärme?
- Relativt billig investering som snabbt lönar sig
- Förser huset med både värme och varmvatten
- Går att använda för poolvärme
- Utnyttjar solenergin och är därför klimatsmart
- Snabb montering utan ingrepp i trädgården

RING OSS!

Hög komfort och lite underhåll
Det är bekvämt att ha en luftvattenvärmepump i huset. Den gör jobbet åt dig och reglerar sin effektivitet efter den önskade inomhustemperaturen. Värmepumpen behöver minimalt med underhåll, men för att maximera dess livstid rekommenderar vi att boka in servicebesök varje år. Det säkerställer också att värmepumpen förblir så effektiv och kostnadsbesparande som möjligt. Vid servicebesöken utför vi kontroll och omsorgsfull service av både inomhus- och utomhusdelen. Våra värmepumpar omfattas av långa garantitider från tillverkarna.

Skillnaden mellan luft/luftvärmepump och luftvattenvärmepump
En luft/luftvärmepump blåser ut varm luft i huset genom en fläkt, och är inte kopplad till husets vattensystem. Den värmer alltså inte upp vattnet, endast inomhusluften. Värmen från en luftvärmepump är svårare att fördela jämnt i alla rum då den varma luften kommer direkt från enheten. En luftvattenvärmepump däremot fördelar enkelt värmen jämnt i hela fastigheten, eftersom den värmer upp hela det vattenburna systemet genom golvvärme och element. Luftvattenvärmepumpen ger även varmvatten till huset. Gemensamt för de båda värmepumparna är att de producerar värme från utomhusluft genom en kompressor.

"effektiv lösning för hus med vattenburen värme"

ENWELL BGE - VÄSTMANLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 021-41 21 70

Klimatsmarta värmepumpar utnyttjar solenergin

Alla värmepumpar utnyttjar solenergi på olika sätt. Värmen från solen är ständigt förnybar vilket gör att värmepumparna är ett bra val för miljöns skull. De blir allt mer populära, både i nybyggda och befintliga hus, inte minst för att de är ett kostnadsbesparande och bekvämt sätt att värma upp huset på.

passar bra i små hus

Luftvattenvärmepumpar passar extra bra för mindre hushåll, som vill ha en helhetslösning för uppvärmning men inte vill eller kan investera i bergvärme. För små hus är luftvattenvärmepumpen ofta ett lönsamt köp, speciellt i den södra halvan av Sverige.

Luftvattenvärme jämfört med bergvärme

Bergvärme brukar räknas som det mest energisnåla alternativet för uppvärmning genom värmepump, men nackdelen är att investeringskostnaden är hög. Luftvattenvärmepumpen är en relativt billig investering, och vid installationen slipper man borra i marken och söka om tillstånd hos kommunen vilket bergvärme kräver. 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

vastmanland västmanland luftvatten
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.