KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_kyla/>

luftkonditionering & AC i västmanland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Luftkonditionering (AC) i Västmanland

Köpa ny bil utan AC eller boka hotellrum utan AC på solsemestern? Nej tack, helst inte! Dessa saker känns självklart för de flesta. Trots att vi tillbringar betydligt mindre tid i bilen jämfört med i sovrummet är det få som har AC hemma. Sista åren har dock fler och fler upptäckt komforten och fördelarna med att ha luftkonditionering hemma och de flesta vill ha AC i sovrummet. Våra kylaggregat bidrar till bättre inomhusklimat genom att filtrera, kyla och avfukta luften. Det som filtreras bort är oönskade partiklar och bakterier så att inomhusluften blir både svalare och fräschare.

KONTAKTFORMULÄR

Skräddarsydda AC-lösningar

En väl anpassad lösning kommer vara mest prisvärd i längden. Hör av dig till oss för kostnadsfri rådgivning och förslag på en lösning som passar just era förutsättningar. När du valt AC-lösning kommer våra tekniker ut och tar hand om installationen, alla är behöriga.

Hur fungerar luftkonditionering?

Syftet med luftkonditionering är att höja eller sänka temperaturen, det görs genom att avlägsna eller tillföra värme med hjälp av ett köldmedium. Köldvätskan cirkulerar i ett system där den utsätts för olika tryck vilket gör att den avger värme i ena änden och absorberar värme i den andra. Denna tryckförändring åstadkoms med hjälp av en kompressor. Samma princip används i ett vanligt kylskåp som kyler sitt inre medan värme avleds på baksidan. När man installerar en fast AC leds värmen ut via den del som sitter utanpå huset. Alla luftvärmepumpar kan användas som AC för att sänka inomhustemperaturen men förhållandet är inte omvänt. Vissa aggregat har en värmepumpsfunktion men de har inte den kapacitet som behövs för att värme upp en byggnad i vårt klimat.

Att tänka på inför AC-installation

Förutsättningarna för en smidig installation innefattar att ytan rensats så att den är fri från hinder och redo för installation. Utomhusdelen behöver kunna installeras 40cm ovan mark men inte högre än 150cm över marken. Det behövs ett jordat uttag i nära anslutning till någon av delarna (inomhus- eller utomhusdelen). Om det saknas uttag vid installationstillfället kan ACn köras i gång via förlängningskabel, det är du som kund som ansvarar för att det finns en tillräckligt lång skarvsladd.

 

"Vi är specialister för klimatsmarta lösningar i hemmet"

ENWELL BGE - VÄSTMANLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 0224-67 70 00


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

vastmanland västmanland kyla
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.