KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_luftvarmepump_3_1/>

luftvärmepumpar i västmanland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Luftvärmepump - värmer på vintern och svalkar på sommaren

Luftvärmepump är ett av de smidigaste alternativen för effektiv uppvärmning av ett mindre hus. Luftvärmepumpar passar särskilt bra vid sidan om en annan uppvärmningskälla som till exempel elvärme eller en kamin. I jämförelse med andra värmepumpar som har ett mer komplicerat och omfattande system så är luftvärmepumpen enkel och billig att installera. Samtidigt kan den spara hushållet bra med pengar tack vare dess låga strömförbrukning i förhållande till värmen den ger. Värmepumpen är också snäll mot klimatet eftersom den använder sig av förnybar solenergi.

KONTAKTFORMULÄR

Här är några fördelar med en luftvärmepump:

- Låg investeringskostnad
- Installationen går fort och värmepumpen kan börja användas direkt
- Kyler ner luften på sommaren om man vill ha luftkonditionering
- Kompletterar till exempel elvärme och minskar då strömförbrukningen
- Utnyttjar förnybar energi - bra för klimatet
- Effektiv och energisnål

RING OSS!

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående luftvärmepumpar:

Utomhusluft tas upp av enheten som sitter utanpå huset, och åker in i en kompressor. Solvärmen i luften utnyttjas och omvandlas till varm luft, även under vintern när det är kallt ute. Den här solenergin tar aldrig slut – så kallad förnybar energi som sparar på jordens tillgångar. Utomhusenheten innehåller en gas eller vätska, en så kallad energibärare, som transporteras genom en kompressor och värmer upp luften. Luften åker sedan ut ur inomhusdelen i huset, genom en fläkt som blåser ut luft. Temperaturen väljer du enkelt själv, så reglerar apparaten automatiskt hur mycket varm luft som släpps ut i huset – eller kall luft om ni vill ha luftkonditionering

 

Värmepumpar använder sig av förnybar energi från solen och är därför ett bra val för klimatet. Fördelen med luftvärmepumpar är att de är energisnåla och kan minska kostnaden för uppvärmning med 50% om de används som komplement till elvärme. De kräver inte mycket underhåll och sköter sig själva när det gäller uppvärmning. Installationen går snabbt och är förhållandevis billig jämfört med mer komplexa uppvärmningssystem. Nackdelen med luftvärmepumpar är att de på egen hand inte alltid klarar att värma upp ett helt hus. De ger inte heller varmvatten i huset, om man önskar detta.

 

En luftvärmepump kan börja göra sitt jobb direkt efter monteringen, som normalt sett är klar på en dag. Våra experter ser till att båda enheterna, en inomhus och en utanpå huset, installeras korrekt. Före installationen gör vi ett hembesök för att kolla vilken modell och lösning som bäst passar huset. Då får ni också ett prisförslag. Det är viktigt att efter installationen regelbundet rengöra filtret i inomhusenheten, det är en smidig process och vi visar dig hur man gör. Utöver detta rekommenderas årlig professionell service med djupare rengöring av enheterna.

Att skaffa en luftvärmepump är ett smidigt alternativ för värme, särskilt i mindre hus och sommarstugor. Luftvärmepumpen kopplas inte ihop med något vattenburet system, till skillnad från luftvattenvärme, bergvärme och andra system. För hushåll som behöver endast uppvärmning av luften och är ute efter en investering till lägre kostnad så är luftvärmepump ett energieffektivt val. Inomhusdelen av värmepumpen monteras på lämpligt ställe i huset och blåser ut varm luft via en fläkt. Med rätt placering av enheten kan värmen snabbt fördelas jämnt i huset, särskilt om det är en mindre fastighet eller ett hus med öppen planlösning. Den energieffektiva maskinen gör att uppvärmningskostnaden kan halveras om den används tillsammans med elvärme.

Börjar din gamla luftvärmepump närma sig 10 till 15 år? Då kan du tjäna på att investera i en ny modell. Idag är modellerna energieffektivare än för 10 år sedan, tack vare hur snabbt tekniken har förbättrats. Med en ny luftvärmepump kan du minska elräkningen betydligt och få effektivare uppvärmning. De nya pumparna är ofta inverterstyrda vilket innebär att de själva kontrollerar sin effektivitet för att ge jämn värme och spara på strömförbrukningen. Hör av dig till oss om du funderar på att byta ut en gammal luftvärmepump.

 

Vi rekommenderar servicebesök en gång om året för att livslängden på luftvärmepumpen ska maximeras. Fullgod skötsel och rengöring gör att värmepumpen förblir energieffektiv och förebygger framtida problem. Inomhus- och utomhusdelen består av flera olika delar som behöver monteras ner och rengöras var för sig av en kunnig person. Boka ett serviceavtal vid köp av värmepump så hjälper vi dig med dessa servicebesök, eller kontakta oss för att boka service när det är dags.

"Värmepumpar använder sig av förnybar energi från solen och är därför ett bra val för klimatet"

ENWELL BGE - VÄSTMANLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 0224-67 70 00

ger även luftkonditionering

En av luft/luftvärmepumpens stora fördelar är att den kan blåsa ut både kall och varm luft. Det gör att den under sommaren kan användas som luftkonditionering i hemmet. Enheten reglerar själv sin effekt för att hålla den önskade temperaturen i huset och maximera energibesparingen. Efterfrågan på att köpa luftkonditionering har ökat de senaste åren när somrarna i Sverige har bjudit på fler värmeböljor. Luftvärme möter både behovet av uppvärmning och nedkylning av huset och gör att du under hela året har en behaglig inomhustemperatur.

#QA43#

Då är luft/luftvärme ett bra val

Luft/luftvärme ger energieffektiv värme i många år. Den fungerar särskilt bra vid sidan om en annan uppvärmningskälla och i mindre hus. Tack vare den inbyggda möjligheten till luftkonditionering kan luft/luftvärmepumpen ge en behaglig temperatur i huset året runt. Enheten är lätt att styra och ser till att den önskade temperaturen bibehålls. En låg investeringskostnad och energisnål uppvärmning gör den till ett populärt val för många hushåll som inte vill eller behöver investera i ett större och dyrare system, till exempel bergvärme. En luft/luftvärmepump kostar runt en sjättedel av installationen av en bergvärmepump.

Gör husets uppvärmning komplett

En luft/luftvärmepump passar bra i hus som har elvärme, kamin eller annan uppvärmning som behöver en effektiv värmekälla som tillägg. Den energisnåla luft/luftvärmepumpen ger fort värme i hemmet. Hus som är större till storleken behöver mer än en luftvärmepump för att hålla inomhustemperaturen tillräckligt varm hela vintern.

 

 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

vastmanland västmanland luftluft
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.