KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_bergvarme_2/>

 BERGVÄRME installation i västmanland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

BERGVÄRME installation i västmanland

Bergvärme använder solenergin som lagrats i berget under dig och är det värmealternativ som ger dig den största besparingen. Beroende på vad du har för uppvärmning idag kan du faktiskt sänka dina värmekostnader med upp till 80 procent. De bergvärmepumpar vi säljer och installerar klarar hela ditt behov av värme och tappvarmvatten, även när det är som kallast ute. Berget under dig laddas hela tiden upp med ny värme från solens strålar, värmen tar aldrig slut. Det gör att värdet på ditt hus ökar när du väljer bergvärme. Även kommande ägare kommer alltså ha glädje av din investering.

KONTAKTFORMULÄR

Hur fungerar bergvärme

Vad är egentligen bergvärme? Det är geoenergi som består av lagrad solenergi som tas upp från marken långt nere i berget. För att få tillgång till värmen borras en energibrunn, ett djupt hål. En kollektorslang förs ned i hålet och kopplas även till värmepumpen, slangen innehåller en köldtålig vätska som pumpas runt i systemet. Genom avancerad teknik i värmepumpen utvinns värmen och höjer temperaturen i vattnet. Det varma vattnet används till att värma upp huset och ge varmvatten i kranarna. Djupet på borrhålet anpassas efter husets energibehov. Att installera bergvärmepump ger överlägset den största besparingen på lång sikt jämfört med andra värmepumpar.

Hör gärna av dig till oss om du har fler frågor eller är intresserad av att installera en bergvärmepump. Om du har ett hus med centralvärme eller vattenburen värme så är bergvärme driftmässigt det absolut billigaste alternativet för att värma upp huset. Oavsett om vi jämför med pellets, ved, fjärrvärme eller andra värmepumpar. Bergvärme är en större investering initialt än andra uppvärmningssystem, men du får också extra mycket tillbaka för pengarna. På sikt är det väl värt att investera i installation av bergvärme. Bergvärme kostar dig i genomsnitt bara en femtedel i drift av vad elvärme kostar.

RING OSS!

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående bergvärme:

En värmepump eller en vattenbrunn är en god investering. Det kan dock kännas som ett stort projekt för dig äger en villa eller fritidshus. Men du kan ta det lugnt. Vi tar totalt ansvar – ända från råd och planering till borrning, installation och service. Allt för att du ska känna dig trygg med ditt köp.

Du kan alltså spara 80 procent på elförbrukningen om du byter till bergvärme. Bergvärmepumpar är dessutom bra för miljön! Värmen som lagras i berget under oss, långt nere i marken, finns alltid kvar och kan aldrig förbrukas. Att utnyttja den värmen är både smart för miljön och för privatekonomin.

 

Tack vare att det bara krävs en liten plats för borrhålet så passar bergvärmepumpar de flesta villaägare. Det är en smart investering oavsett om du behöver ett uppvärmning till ett nytt hus eller har ett hus som värms med till exempel ved, fjärrvärme eller annan värmepump. Bergvärme är i många fall det bästa valet både vad gäller effektivitet och ekonomi. Som vi nämnde tidigare är det ett uppvärmningssystem med en lång livslängd. Investeringen i bergvärme återbetalar sig tack vare att värmekostnaderna minskar markant och du får en stabil och trygg källa till värme som vanligen varar i 20 till 30 år. Efter det kan samma borrhål återanvändas till en ny värmepump. Den långsiktiga investeringen gör att värdet på huset stiger. Jämfört med andra uppvärmningsalternativ får du ett underhållsfritt, miljövänligt och energisnålt system som ger en jämn inomhustemperatur även när det är som kallast utomhus.

En bergvärmepump håller i många år, men till slut kan det löna sig att byta sin gamla värmepump mot en ny. De nya värmepumparna på marknaden kan både producera effektivare värme och spara mer på elförbrukningen. Förbättringen som skett gör att både din ekonomi och miljön kan tjäna på investeringen av en ny bergvärmepump. Det kan vara svårt att själv avgöra när det är dags att byta pump, hur mycket du tjänar på det beror på huset och din situation. Vi hjälper dig gärna med beslutet.

"Till skillnad från andra värmesystem som ofta blir dyrare i drift ju kallare det är ute, så är driftkostnaden för bergvärmepumpar alltid den samma"

ENWELL BGE - VÄSTMANLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 0224-67 70 00

Enkelt att sköta bergvärmepumpar

Bergvärme betyder också komfort. Du behöver inte underhålla något utan systemet kör på automatiskt och det enda du behöver göra är att reglera önskad temperatur i huset. Det är rekommenderat att boka in servicebesök med jämna mellanrum, men det finns ingen service som du själv behöver utföra. Vi gör servicebesök under garantitiden på våra bergvärmepumpar, och det går också bra att skriva ett serviceavtal i samband med köpet av bergvärme.

Bergvärme betyder också komfort. Du behöver inte underhålla något utan systemet kör på automatiskt och det enda du behöver göra är att reglera önskad temperatur i huset. Det är rekommenderat att boka in servicebesök med jämna mellanrum, men det finns ingen service som du själv behöver utföra. Vi gör servicebesök under garantitiden på våra bergvärmepumpar, och det går också bra att skriva ett serviceavtal i samband med köpet av bergvärme.

Med en bergvärmepump i huset håller du värmen året runt, utan något extra komplement. Bergvärmen är kraftfull nog att värma upp huset även under de kallaste vinterdagarna, tack vare solenergin som alltid finns lagrad i berget under oss. På vintern, när det är som kallast, visar bergvärmen sin allra starkaste sida. Den ger nämligen samma billiga värme även när det är minus tjugo grader utomhus.

Innan borrningen kan göras så behöver man skicka in en ansökan om tillstånd för bergvärme till kommunen. Hör med din kommuns kontaktcenter för att ta reda på vad som gäller. Vi kan också hjälpa dig med ansökan. I ansökan behövs vanligtvis uppgifter som till exempel vilken bergvärmepumpmodell som ska användas, var hålet ska borras, vem som utför arbetet och uppgifter om fastigheten och tomten.

kalla vinterdagar

Med en bergvärmepump i huset håller du värmen året runt, utan något extra komplement. Bergvärmen är kraftfull nog att värma upp huset även under de kallaste vinterdagarna, tack vare solenergin som alltid finns lagrad i berget under oss. På vintern, när det är som kallast, visar bergvärmen sin allra starkaste sida. Den ger nämligen samma billiga värme även när det är minus tjugo grader utomhus. 

Ansök om tillstånd

Innan borrningen kan göras så behöver man skicka in en ansökan om tillstånd för bergvärme till kommunen. Hör med din kommuns kontaktcenter för att ta reda på vad som gäller. Vi kan också hjälpa dig med ansökan. I ansökan behövs vanligtvis uppgifter som till exempel vilken bergvärmepumpmodell som ska användas, var hålet ska borras, vem som utför arbetet och uppgifter om fastigheten och tomten.

Kundcase

Ta del av berättelser från några av våra kunder. Våra kunders upplevelse är vårt viktigaste uppdrag.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

vastmanland västmanland bergvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.